Iako je kupus najpopularnija zimska namirnica, posebno kiseli, nemojte zanemariti cvjetaču, kelj, brokulu... Radi se o vrlo zdravim biljkama iz porodice kupusnjača koje se mogu pripremiti na razne načine, a najčešće ih volimo jesti u varivima. Također su popularni i prženi i pohani kao prilog ili predjelo

Donosimo vam recept za cvjetaču pirjanu u umaku od rajčice, jednostavno jelo koje možete jesti kao prilog, predjelo, užinu, ali i samostalno lagano, a vrlo ukusno jelo.

Sastojci

1 cvjetača
1 luk
2 paprike
2 srednje rajčice
2-3 češnja češnjaka
100 ml pasirane rajčice
2 žličice šećera 

Recept za cvjetač u umaku od rajčice

10:42
Korak 1

Skuhajte cvjetaču

Cvjetaču narežite na cvjetove, pa kuhajte u kipućoj slanoj vodi oko 10-12 minuta. 

10:45
Korak 2

Popržite luk

Na tavi popržite luk narezan na kolutove, a kad omekša dodajte papriku narezanu na trakice. 

10:46
Korak 3

Pirjajte

Poklopite i pirjajte oko 5-7 minuta. Zatim dodajte nasjeckanu rajčicu i mljeveni češnjak pa posolite. Zatim dodajte umak od rajčice pa pospite šećerom i promiješajte.

Recept za cvjetaču u umaku od rajčice
Shutterstock 

10:46
Korak 4

Dodajte cvjetaču i poklopite

 Dodajte procijeđenu cvjetaču, pa poklopite i pirjajte još 15 minuta.