Jede vam se nešto slano i hrskavo, ali nemate grickalice kod kuće, a i radite biste odabrali nešto zdravije? Savršen izbor je odlično začinjen slanutak pečen u pećnici.

Sastojci

  • 450 g kuhanog slanutka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica mljevene slatke paprike
  • 1 žličica dimljene mljevene paprike
  • 2 žličice ljute mljevene paprike
  • ½ žličice soli
  • naribana korica limuna
  • 1 žličica nasjeckanog svježeg ružmarina

Kako pripremiti pečeni slanutak

17:05
Korak 1

Isperite

Slanutak isperite, ocijedite i dobro posušite papirnatim ubrusom. 

17:07
Korak 2

Pecite

Stavite slanutak u veliki lim za pečenje i pecite 10-ak minuta na 220 stupnjeva.

17:08
Korak 3

Pomiješajte

U velikoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, mljevene paprike, sol, limunovu koricu i ružmarin.

17:08
Korak 4

Protresite i zapecite

Umiješajte pečeni slanutak i tresite dok se sastojci dobro ne pomiješaju, a zatim sve ponovno stavite u pećnicu na tri do pet minuta.