Jede vam se nešto slano i hrskavo, ali nemate grickalice kod kuće, a i radite biste odabrali nešto zdravije? Savršen izbor je odlično začinjen slanutak pečen u pećnici.
Sastojci
- 450 g kuhanog slanutka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica mljevene slatke paprike
- 1 žličica dimljene mljevene paprike
- 2 žličice ljute mljevene paprike
- ½ žličice soli
- naribana korica limuna
- 1 žličica nasjeckanog svježeg ružmarina
Kako pripremiti pečeni slanutak
17:05
Korak 1
Isperite
Slanutak isperite, ocijedite i dobro posušite papirnatim ubrusom.
17:07
Korak 2
Pecite
Stavite slanutak u veliki lim za pečenje i pecite 10-ak minuta na 220 stupnjeva.
17:08
Korak 3
Pomiješajte
U velikoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, mljevene paprike, sol, limunovu koricu i ružmarin.
17:08
Korak 4
Protresite i zapecite
Umiješajte pečeni slanutak i tresite dok se sastojci dobro ne pomiješaju, a zatim sve ponovno stavite u pećnicu na tri do pet minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice