Kačapuri ili hačapuri je najpopularnije gruzijsko jelo koje dolazi u različitim verzijama i oblicima diljem te zemlje. Ovisno o dijelu Gruzije, ali u pravilu se priprema od tijesta koje se može puniti ili nadjenuti nekim dodacima, najčešće sirom ili jajem razbijenim na oko pa izgleda vrlo privlačno i estetski. Takav kačapuri je u obliku lađice od tijesta, sličan turskim pidama

Na YouTube kanalu AZIZA GOTOVIT pronašli smo jednostavniji recept za kačapuri sa sirom koji izgleda i priprema se slično lepinji ili somunu.

Sastojci

  • 300 ml kefira
  • 1 jaje
  • 1 čajna žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • 3 žlice biljnog ulja
  • 400 g brašna
  • žličica praška za pecivo
  • 350 g mozzarella sira

Recept za kačapuri sa sirom

15:53
Korak 1

Pomiješajte

Ulijte kefir, jaja, ulje i umjutite vilicom, dodajte prosijano brašno, sol i prašak za pecivo.

Gruzijsko jelo kačapuri sa sirom iz tave
Shutterstock 

16:05
Korak 2

Zamijesite tijesto

Pokrijte prozirnom folijom i ostavite 15 minuta da odstoji.

16:06
Korak 3

Naribajte sir

Naribajte mozarellu, dodajte jaje i pomiješajte te od smjese složite kuglice.

16:08
Korak 4

Tijesto

Podijelite tijesto u 4 loptice, pokrijte tri prozirnom folijom, a četvrtu razvaljajte, stavite kuglicu mozarelle s jajem u sredinu i ponovno zamijesite tijesto i razvaljajte u oblik lepinje. Ponovite postupak sa sve 4 loptice tijesta i 4 kuglice smjese mozarelle s jajem.

16:10
Korak 5

Pecite

Pecite svaku lepinju s obje strane.

Pogledajte postupak u videu: