Iskusni pekari imaju svoje tajne za savršeno tijesto za kiflice, perece, krafne i peciva koja ostaju mekani danima. Trik za savršeno tijesto za pizzu je u dva sastojka koja dodaju u brašno prije nego ga zamijese, a to su kukuruzni škrob i obični griz koji se koriste u prehrani djece.
Škrob pomaže da tijesto bude rahlije i prozračnije, a samim time i mekše. S druge strane, kad se mala količina griza pomiješa s običnim pšeničnim brašnom, oslobađa tijesto od viška vlage.
Na kilogram brašna uzima se puna žlica kukuruznog škroba i ravna žličica griza. Sljedeći put isprobajte ovaj trik i uživajte u najboljoj domaćoj pizzi. A u nastavku vam donosimo recept za jednu od najpopularnijih pizza.
Recept za pizzu Margherita
Sastojci:
300 g brašna
pola kocke kvasca
žličica šećera
prstohvat soli
1,5 dcl mlake vode
nekoliko žlica ulja ili masti
Za umak:
1 mali režanj češnjaka
2 dcl sosa od rajčice
1 žlica maslinovog ulja
½ žličice sušenog origana
prsothvat soli
Za nadjev:
umaka za pizzu
¾ šalice naribanog sira mozzarella ili 10 dkg svježeg sira mozzarella
parmezan
Priprema:
Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka i ostavite ga pola sata da se odmori. Za to vrijeme napravite umak za margarita pizzu.
Kada je tijesto spremno, razvaljajte ga i stavite u lim za pečenje. Premažite umakom i dodajte nadjev. Margarita pizza je spremna za pečenje.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice