Priprema smjese za palačinke trebala bi biti jedan od najjednostavnijih pothvata u kuhinji, no činjenica je da brojnima zadaje glavobolje.

Mekane, pjenaste i rahle palačinke teško je postići ako nemate dobru tavu i dobar recept. Donosimo vam starinski recept nakon kojeg nećete tražiti bolji.

Sastojci:

3 jaja
2 velike žlice šećera
250 g brašna (pola glatkog i pola oštrog)
350 ml mlijeka
1 dl mineralne vode
malo soli
2 žličice ulja
pola žličice ruma

Priprema:

Pjenasto umutite cijela jaja, izmiješajte dok ne dobijete gustu homogenu smjesu, ulijte ulje pa mlijeko i izmiješajte. Potom uz neprestano miješanje pjenjačom sipajte brašno dok ne potrošite zadanu mjericu, dodajte prstohvat soli i malo ruma tek toliko da smjesa dobije aromu, a još važnije da spriječite upijanje ulja.

Ako vam se smjesa čini gusta, razrijedite je mineralnom vodom. Palačinke možete namazati domaćim džemom od jagoda bez šećera i konzervansa ili namazom od lješnjaka.

Ako ste veliki ljubitelj palačinki, možete isprobati i malo zdraviju verziju, a recept potražite OVDJE.

izvor: zadovoljna.dnevnik.hr