Priprema smjese za palačinke trebala bi biti jedan od najjednostavnijih pothvata u kuhinji, no činjenica je da brojnima zadaje glavobolje.
Mekane, pjenaste i rahle palačinke teško je postići ako nemate dobru tavu i dobar recept. Donosimo vam starinski recept nakon kojeg nećete tražiti bolji.
Sastojci:
3 jaja
2 velike žlice šećera
250 g brašna (pola glatkog i pola oštrog)
350 ml mlijeka
1 dl mineralne vode
malo soli
2 žličice ulja
pola žličice ruma
Priprema:
Pjenasto umutite cijela jaja, izmiješajte dok ne dobijete gustu homogenu smjesu, ulijte ulje pa mlijeko i izmiješajte. Potom uz neprestano miješanje pjenjačom sipajte brašno dok ne potrošite zadanu mjericu, dodajte prstohvat soli i malo ruma tek toliko da smjesa dobije aromu, a još važnije da spriječite upijanje ulja.
Ako vam se smjesa čini gusta, razrijedite je mineralnom vodom. Palačinke možete namazati domaćim džemom od jagoda bez šećera i konzervansa ili namazom od lješnjaka.
Ako ste veliki ljubitelj palačinki, možete isprobati i malo zdraviju verziju, a recept potražite OVDJE.
izvor: zadovoljna.dnevnik.hr
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice