Mekane pogačice s feta sirom možete servirati uz grčku salatu - i imat ćete odličan i brz ručak. Aromatične su, praktične za jedenje s nogu, ali i poprilično zasitne.

Pogačice od krumpira i feta sira

Sastojci:

700 g krumpira
korica limuna
sok pola limuna
6 glavica mladog luka
2 žličice nasjeckane mente
3 žličice nasjeckanog peršina
100 g feta sira
1 jaje
6 žlica integralnog brašna
1 žličica dimljene paprike

Postupak:

Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. U lonac ulijte vodu, kad proključa dodajte krumpire pa kuhajte 15-20 minuta dok ne omekšaju. Procijedite vodu, zgnječite krumpire u pire, a zatim dodajte koricu limuna, sok limuna, papar, fetu, nasjeckani mladi luk, mentu i peršin.

U manjoj posudici lagano umutite jaje vilicom. U drugoj pak pomiješajte brašno i dimljenu papriku. Oblikujte pogačice od smjese s krumpirom i feta sirom, ravnomjerno obložiti jajem, a zatim brašnom. Rasporedite ih po i pecite 15 minuta s jedne strane, a zatim ih okrenite i pecite sve dok ne dobiju zlatnu boju.