Ako želite pripremiti slatki i jednostavan doručak imamo ideju za vas. Naučite kako napraviti francuski tost kao iz restorana po našem jednostavnom receptu. Servirajte tost uz šećeru u prahu, bobičasto voće, preljev od čokolade ili džem po izboru. 

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 80 ml mlijeka
  • 40 ml vrhnja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • pola žličice cimeta
  • 4 šnite kruha
  • maslac
  • šećer u prahu
  • bobičasto voće

Priprema:
Umutite jaja, mlijeko, vrhnje, vaniliju i cimet. Umočite šnite kruha u plitku posudu i prelijte ih smjesom od jaja. Ostavite da se namače 2-3 minute, zatim pažljivo prokrenite i namačite 2 minute.

Zagrijte maslac na tavi, stavite dvije kriške kruha i pržite ih 3 minute sa svake strane. Nakon pečenja odložite ih na papirnate slavete da se upije višak ulja. 

Poslužite ih posipane šećerom u prahu i svježim bobičastim voćem. 

Izvor: BBC good food