Ako želite pripremiti slatki i jednostavan doručak imamo ideju za vas. Naučite kako napraviti francuski tost kao iz restorana po našem jednostavnom receptu. Servirajte tost uz šećeru u prahu, bobičasto voće, preljev od čokolade ili džem po izboru.
Sastojci:
- 2 jaja
- 80 ml mlijeka
- 40 ml vrhnja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- pola žličice cimeta
- 4 šnite kruha
- maslac
- šećer u prahu
- bobičasto voće
Priprema:
Umutite jaja, mlijeko, vrhnje, vaniliju i cimet. Umočite šnite kruha u plitku posudu i prelijte ih smjesom od jaja. Ostavite da se namače 2-3 minute, zatim pažljivo prokrenite i namačite 2 minute.
Zagrijte maslac na tavi, stavite dvije kriške kruha i pržite ih 3 minute sa svake strane. Nakon pečenja odložite ih na papirnate slavete da se upije višak ulja.
Poslužite ih posipane šećerom u prahu i svježim bobičastim voćem.
Izvor: BBC good food
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice