Prokulice možete poslužiti kao prilog, ali i kao predjelo za ekipu. Kako bi izbjegli masne prste, u svaku zabodite čačkalicu.
Uz prokulice servirajte umak od jogurta ili vrhnja s malo limunovog soka. Dobar tek!
Prokulice omotane slaninom
Sastojci:
12 tankih šnita slanine
12 prokulica
javorov sirup
Priprema:
Pripremite lim za pečenje obložen papirom za pečenje, a pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Poslažite trakice slanine na dasku za rezanje, svaku lagano premažite s malo javorovog sirupa, a zatim popaprite po ukusu. Prokulice operite, očistite i odrežite im tvrđe krajeve. Prokulice omotajte slaninom pa lagano premažite svaku s malo javorovog sirupa i popaprite po ukusu.
Prebacite ih na lim za pečenje, pazeći da dio gdje se slanina odvaja bude okrenut prema dolje. Pecite 20 minuta. Pečene prokulice prebacite na papirnate ručnike kako bi se upio višak masnoće. Poslužite odmah!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice