Pečene prokulice su hrskave i karamelizirane izvana, a mekane iznutra, istovremenog slatkog i orašastog okusa. Predlažemo da ih nakon pečenja prelijte preljevom od balzamičnog octa i pospete krupno naribanim parmezanom. Dobar tek!
Pečene prokulice
Sastojci:
700 g prokulica
3 žlice maslinovog ulja
½ žličice soli
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. Peteljke odrežite, uklonite sve oštećene listove i prokulice prerežite na pola. U limu za pečenje pomiješajte prokulice, maslinovo ulje i sol. Rasporedite prokulice u jednom sloju, okrenute ravnom stranom prema dolje. Pecite ih dok ne omekšaju i ne dobiju boju, otprilike 20 do 25 minuta.
Prelijte ih acetom, pospite limunovom koricom ili naribanim parmezanom. Tostirani orašasti plodovi, poput oraha ili badema, također će se dobro sljubiti s prokulicama. Poslužite odmah!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice