Vražja jaja, odnosno bjelanjci punjeni kremom od žumanjaka i majoneze, standardna su uskrsna poslastica. Uz malo truda i mašte, možete ih pretvoriti u nezaboravan doručak za klince.

Bitno je da jaja savršeno skuhate, kako bi lako mogli izvaditi žumanjak i kako bi "košarica" od bjelanjka bila dovoljno čvrsta. Priprema i dekoracija oduzet će vam otprilike 40 minuta, a sastojci u nastavku dostatni su za pripremu 12 pilića. 

Kako napraviti piliće od tvrdo kuhanih jaja

Sastojci:

  • 12 tvrdo kuhanih jaja
  • 80 g majoneze
  • 2 žličice senfa
  • 1/4 žličice češnjaka u prahu
  • sol
  • papar u zrnu
  • 1 mala mrkva

Priprema:

  1. Jaja skuhajte pa ih pažljivo ogulite.
  2. Najprije zarežite mali dio bjelanjka na dnu kako bi jaja mogla stajati uspravno. Potom odrežite gornju trećinu i izdubite bjelanjak. Budite strpljivi i pažljivi kako bi pilići izgledali što urednije. Sačuvajte i bazu i vrh jajeta.
  3. Žumanjke zgnječite vilicom i dobro pomiješajte s majonezom, senfom, češnjakom i soli.
  4. Prebacite smjesu u plastičnu slastičarsku vrećicu i napunite njome bjelanjke tako da dio smjese viri.
  5. Poklopite kapicom i umetnite dva zrnca papra u žumanjak koja će poslužiti kao oči.
  6. Mrkvu narežite na male trokute pa je zabodite u nadjev od žumanjaka kako biste dobili kljun.
  7. Čuvajte jaja u hladnjaku do posluživanja.