Topli sendvič s tunom, rajčicom i mladim lukom savršena je kombinacija za lijeni radni dan. Priprema će vam oduzeti maksimalno 15 minuta, sastojci su cjenovno pristupačni i nećete se boriti s hrpom posuđa.

Naravno, ovaj topli sendvič možete lako prilagoditi svom ukusu. Uvijek možete dodati svježe začinsko bilje, odabrati neki jači sir s karakterom ili ubaciti sezonsko povrće koje pronađete u hladnjaku. Prepuštamo vam odabir!

Topli sendvič s tunom

Sastojci:

  • 8 kriški kruha po izboru
  • 350 g tune iz konzerve
  • 1 mladi luk
  • korica limuna
  • 2 žličice limunovog soka
  • 1 žličica senfa
  • 60 g majoneze
  • 1 rajčica
  • 100 g naribanog sira
  • 2 žlice maslaca
  • sol, papar

Priprema:

  1. Najprije pripremite sve sastojke. Naribajte koricu i iscijedite sok limuna. Tanko narežite rajčicu i mladi luk.
  2. Ocijeđenu tunu pomiješajte s mladim lukom, sokom i koricom limuna, senfom i majonezom pa dobro posolite i popaprite. Dobro promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
  3. Na četiri kriške kruha najprije stavite tanke šnite rajčice, nadjenite ih sirom pa dodajte nekoliko žlica smjese s tunom. Preklopite drugom kriškom.
  4. Zagrijte tavicu. Namažite gornju stranu sendviča omekšalim maslacem pa ga stavite na tavicu tom stranom prema dolje.
  5. Dok čekate da dno poprimi lijepu zlatnu boju, gornju stranu svakog sendviča premažite preostalim maslacem. Okrenite i pecite još otprilike tri minute, dok sendvič ne postane hrskav. Poslužite odmah!