Topli sendvič s tunom, rajčicom i mladim lukom savršena je kombinacija za lijeni radni dan. Priprema će vam oduzeti maksimalno 15 minuta, sastojci su cjenovno pristupačni i nećete se boriti s hrpom posuđa.
Naravno, ovaj topli sendvič možete lako prilagoditi svom ukusu. Uvijek možete dodati svježe začinsko bilje, odabrati neki jači sir s karakterom ili ubaciti sezonsko povrće koje pronađete u hladnjaku. Prepuštamo vam odabir!
Topli sendvič s tunom
Sastojci:
- 8 kriški kruha po izboru
- 350 g tune iz konzerve
- 1 mladi luk
- korica limuna
- 2 žličice limunovog soka
- 1 žličica senfa
- 60 g majoneze
- 1 rajčica
- 100 g naribanog sira
- 2 žlice maslaca
- sol, papar
Priprema:
- Najprije pripremite sve sastojke. Naribajte koricu i iscijedite sok limuna. Tanko narežite rajčicu i mladi luk.
- Ocijeđenu tunu pomiješajte s mladim lukom, sokom i koricom limuna, senfom i majonezom pa dobro posolite i popaprite. Dobro promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
- Na četiri kriške kruha najprije stavite tanke šnite rajčice, nadjenite ih sirom pa dodajte nekoliko žlica smjese s tunom. Preklopite drugom kriškom.
- Zagrijte tavicu. Namažite gornju stranu sendviča omekšalim maslacem pa ga stavite na tavicu tom stranom prema dolje.
- Dok čekate da dno poprimi lijepu zlatnu boju, gornju stranu svakog sendviča premažite preostalim maslacem. Okrenite i pecite još otprilike tri minute, dok sendvič ne postane hrskav. Poslužite odmah!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice