Sigurno ste barem jednom doživjeli da meso koje smo pripremili nije ispalo mekano, već žilavo. A ni mariniranje nam nije pomoglo.

Želite li da vam se komad svinjetine ili junetine koji ste pripremili topi u ustima, isprobajte jednostavan trik s kivijem zahvaljujući kojem će meso biti iznimno mekano. Sve što trebate učiniti je pokriti meso kriškama kivija i pustiti da malo odstoji prije pečenja. Kao mariniranje.

Naime, kivi sadrži proteolitičke enzime koji pomažu u razgradnji vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono postaje jako mekano. Ako meso stavljate u marinadu, napravite sve kako ste planirali, a na kraju dodajte narezani kivi sat-dva prije pripreme. Također, važno je da vam meso nije predugo obloženo kivijem, kako ne bi postalo premekano i raspalo se tijekom pripreme.

Sličan učinak na meso ima i ananas, pa ovo tropsko voće možete koristiti umjesto kivija.