Možda se sjećate iz djetinjstva kako je i vaša baka ili mama ostavljala žlicu u brašnu. Ovaj stari trik koristio se kad se brašno čuvalo u smočnici. Doznajte može li se brašno pokvariti, greške koje najčešće radite i savjeti kako mu produljiti rok upotrebe.
Inače, brašno je najbolje držati u staklenim posudama, a ako mu se doda metalna žlica pomoći će u čuvanju brašna od štetočina, kukaca i insekata. Umjesto žlice možete koristiti i aluminijsku foliju. Od nje oblikujte kuglicu i ubacite u brašno.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice