Karamelizirani luk je bogatog, slatkog okusa i savršeno se slaže s brojnim jelima, od burger i sendviča do pica i tjestenina. Iako priprema zahtjeva malo strpljenja, rezultat je uvijek vrijedan truda. U nastavku vam donosimo recept za najfiniji karamelizirani luk koji će svako vaše jelo dovesti do savršenog okusa.
Sastojci:
- ulje
- 3 glavice luka
- sol
- 2 žlice šećera
- 2 žlice aceto balsamico
Priprema:
Zagrijte ulje na tavu, dodajte luk i posolite ga. Lagano distajte luk 30-40 minuta, povremeno promiješajte da se ne zalijepi dok ne postane mekan. Ako se luk počne hvatati, dodajte malo vode. Dodajte šećer i ocat kako bi dobili slatki okus. Nastavite kuhati na laganoj vatri još koju minutu povremeno miješajući.
Izvor: Good food
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice