Čitateljica Ivana poslala nam je recept za brzi kolač s preljevom od jagoda, ukusnu slasticu koja se jednostavno priprema.
Recept koji će do 5. srpnja dobiti najviše reakcija ispod članka osvaja nagradu. Kako biste mogli staviti reakciju na recept, potrebno je registrirati se na portalu Skuhaj.
Recept čitateljice Ivane za brzi kolač s preljevom
Sastojci:
Biskvit:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice oštrog brašna
- 1 vanili šećer
- 1/2 praška za pecivo
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Istucite bjelanjke. Žumanjke šećer i vanili šećer mutite i na postupno dodavajte brašno sa praškom za pecivo. Na kraju kuhačom umješajte bjelanjke.
Stavite u zagrijanu pečnicu na 180 stupnjeva cca 10 min.
Pleh velicine cca 37x25
Krema:
- 500 ml vrhnja za šlag
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 3-4 žlice meda
Vrhnje izmksajte u čvrst šlag i dodajte vrhnje i med. Jos kratko promjesjte. Nanesite kremu na biskvit koji ste natopili sa malo ruma i vode ili po želji može mlijekom.
Preljev:
- 250 g jagoda ili borovnica po želji
- 60 g šećera
- 6 žlica vode
- 2 žličice gustina
Jagode usitnite i stavite kuhati za šećerom cca 10 min. Nakon toga dodajte gustin koji ste razmutili u vodi. Kuhajte to dok ne zavri maknite sa vatre i izblendajte štapnim mikserom. Ohladite povremenom mješajući i nanesite potom na kolač.
Dobar tek!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice