Cheesecake je jedan od jednostavnijih kolača koje možete pripremiti, a podloga može biti od tijesta ili keksa. Ovaj recept je s mljevenim medenjacima, a med ide i u nadjev od sira. Dodajte jesensko voće - kruške, orahe i malo grožđica za savršen jesenski kolač. 6 trikova za savršen cheesecake

Recept za cheesecake s kruškama

Sastojci:

  • 60 g mljevenih medenjaka
  • 60 g šećera
  • 4 do 6 žlica maslaca, otopljenog

Za nadjev:

  • 230 g krem ​​sira, omekšalog
  • 240 g meda, podijeljeno
  • 1 žlica soka od limuna
  • 2 žličice sitno nasjeckanog svježeg đumbira
  • 4 velika jaja, sobne temperature, lagano tučena
  • 230 g (oko 3 komada) oguljenih i nasjeckanih srednjih krušaka
  • 80 g grožđica
  • 1 žlica maslaca
  • 240 g sjeckanih oraha

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 162°. Oko i ispod kalupa omotajte aluminijsku foliju. U zdjeli pomiješati mljevene medenjake i šećer, umiješati 4 žlice maslaca, dodavati po potrebi. Smjesu utisnite u dno kalupa i stranice.

Istucite krem ​​sir dok ne omekša, postupno dodajući 2/3 meda, limunov sok i sitno nasjeckani đumbir. Dodajte jaja i tucite ih mikserom na niskoj brzini dok se ne sjedine. Umiješajte polovicu nasjeckanih krušaka i grožđica. Preliti preko kore. Kalup za pečenje stavite u veći pleh i u pleh ulijte oko 5 cm vruće vode. Pecite oko sat i pol. Izvadite iz pećnice i iz posude nalivene vodom.

Ohladite kolač od sira na rešetki 10 minuta. Otpustite kalup za tortu i uklonite aluminijsku foliju. Kolač ohladite oko sat vremena. Ostavite u hladnjaku preko noći. Otopite maslac na srednjoj vatri. Dodajte preostali med i kruške te pržite i miješajte dok kruške ne omekšaju. Umiješajte orahe. Ohlađeni cheesecake pospite kruškama i orasima.