Prema raznim istraživanjima i anketama, Hrvati jedu premalo ribe i morskih plodova. Predlažemo vam predivno i bogato jelo s kozicama, dagnjama i lignjama koje će oduševiti vaše nepce.
Sastojci:
12 komada velikih kozica
450 g dagnje
450 g lignje
1 luk
2 češnja češnjaka
5 dcl pelata
malo čili papričice
4 žlice bijelog vina
pola limuna
450 g špageta
sol, papar
3 žlica svježeg lista peršina
3 žlica maslinovo ulje
Priprema:
Narežite luk i češnjak. Lignje i kozice očistite i narežite na kolutiće. Narežite limun. Na zagrijanom maslinovom ulju i laganoj vatri u tavi popržite luk i češnjak. Dodajte narezane pelate i čili papričice da provrije.
Stavite kuhati dagnje i lignje s vinom i svježim limunom. Poklopite kako bi prokuhalo i kuhajte oko pet minuta te povremeno protresite lonac. Sklonite s vatre, a ocijeđenu tekućinu sačuvajte. Iz mješavine je važno maknuti neotvorene školjke i komadiće limuna te izvadite meso iz školjki.
Skuhajte špagete u zasoljenoj vodi, a u umak dodajte tekućinu od kuhanja dagnji i lignji pa sve kuhajte još 2 do 3 minute.
Dodajte kozice, pirjajte uz miješanje oko dvije minute.
Umiješajte dagnje i peršin te začinite. Ocijeđenu tjesteninu pomiješajte s umakom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice