Imamo recept za njoke s parmezanom i paprom za čiju pripremu će vam trebati samo 10 minuta. 

Recepti s njokima u kojima se iskreno uživa su brojni. A jedna od najomiljenijih kombinacija jela s njokima je ona s parmezanom.

Sastojci:

300 g njoka

2 žlice maslaca

60 g naribanog parmezana

svježe mljeveni crni papar

Priprema:

U veću posudu ulijte vodu, dobro je posolite pa je zagrijte. Kad zavrije, ubacite njoke i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu. Pripazite da se ne prekuhaju i sačuvajte čašu vode od kuhanja.

Zagrijte maslac u dubljoj tavi. Dodajte njoke, parmezan i veću količinu papra, a zatim ih podlijte s otprilike 100 ml vode od kuhanja. Pojačajte vatru pa krenite miješati. Kad umak bude kremast i gust prema vašim željama, maknite s vatre. Isprobajte pa po potrebi dodatno posolite. Poslužite odmah.

njoke u 10 minuta
Shutterstock