Mađarski gulaš poznato je jelo s junećim mesom, a mnogi mu dodaju i krumpir i povrće. Isprobajte recept za ovo poznato i omiljeno mesno jelo na žlicu i u našim krajevima, ali zapečeno u pećnici.

Sastojci

1 kg govedine
30 g maslaca
2 luka
5 češnja češnjaka
2 paprike
2 rajčice
1/4 šalice paprike
1 žličica sjemenki kima
1 list lovora
1 l goveđeg temeljca
2 mrkve
2 krumpira
1 žlica sitno nasjeckanog peršina

Recept za mađarski gulaš iz pećnice

14:34
Korak 1

Popržite meso

Meso narežite na kockice, posolite i popaprite. Popržite sitno nasjeckani luk, a kada omekša dodajte maslac. Miješajte dok se ne otopi pa dodajte meso. Pržite dok ne promijeni boju. 

14:37
Korak 2

Pirjajte

Dodajte nasjeckani češnjak, nasjeckanu papriku i rajčicu. Promiješajte pa pospite dimljenom paprikom, kuminom i dodajte list lovora. Promiješajte i ostavite na štednjaku još nekoliko minuta pa ulijte temeljac (kocku za juhu otopite u vrućoj vodi).

14:39
Korak 3

Pecite

Poklopite i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko sat i pol. Pola sata prije kraja dodajte nasjeckani krumpir i mrkvu. Nastavite peći poklopljeno, a zatim gotovo varivo pospite nasjeckanim peršinom.

Detaljnu pripremu pogledajte u videu: