Hrvati nemaju naviku jesti puno ribe jer je skupa i nedostupna, a ako se riba kupuje, većina se odlučuje naoslić. Liječnici i nutricionisti preporučuju uvesti na jelovnik barem dva ili tri puta tjedno. Losos, skuša, pastrva, tuna, brancin i srdele najčešći su izbor iza oslića, a ovaj put predlažemo vam oradu.
Pripremite je u pećnici s pečenim krumpirom, a ovakav obrok može biti svečak ručak uz koji će ribu zavoljeti i vaši ukućani koji nisu navikli na jela s ribom i ne mogu bez mesa.
Sastojci
2 svježe orade
500 g krumpira
2 žlice maslinovog ulja
1/4 žličice majčine dušice
1/2 žličice ružmarina
Recept za oradu s krumpirom
Začinite krumpir
Krumpir ogulite i narežite na ploške. Stavite u veliku posudu za pečenje i začinite maslinovim uljem, timijanom i ružmarinom. Promiješajte.
Ispecite krumpir
Pecite 20-25 minuta na 210°C.
Začinite ribu
Očišćenu i opranu oradu obrišite papirnatim ručnicima. Posolite s obje strane i šupljinu.
Pecite zajedno
Izvadite krumpir iz pećnice. Povećajte temperaturu pećnice na 230 °C. Na krumpir stavite oradu, posolite i vratite u pećnicu. Pecite još 16-18 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice