Hrvati nemaju naviku jesti puno ribe jer je skupa i nedostupna, a ako se riba kupuje, većina se odlučuje naoslić. Liječnici i nutricionisti preporučuju uvesti na jelovnik barem dva ili tri puta tjedno. Losos, skuša, pastrva, tuna, brancin i srdele najčešći su izbor iza oslića, a ovaj put predlažemo vam oradu

Pripremite je u pećnici s pečenim krumpirom, a ovakav obrok može biti svečak ručak uz koji će ribu zavoljeti i vaši ukućani koji nisu navikli na jela s ribom i ne mogu bez mesa.

Sastojci

2 svježe orade

500 g krumpira
2 žlice maslinovog ulja
1/4 žličice majčine dušice
1/2 žličice ružmarina

Recept za oradu s krumpirom

16:56
Korak 1

Začinite krumpir

Krumpir ogulite i narežite na ploške. Stavite u veliku posudu za pečenje i začinite maslinovim uljem, timijanom i ružmarinom. Promiješajte. 

16:59
Korak 2

Ispecite krumpir

Pecite 20-25 minuta na 210°C.

17:00
Korak 3

Začinite ribu

Očišćenu i opranu oradu obrišite papirnatim ručnicima. Posolite s obje strane i šupljinu. 

Preporučujemo za ručak je orada s krumpirom!
Shutterstock 

17:00
Korak 4

Pecite zajedno

Izvadite krumpir iz pećnice. Povećajte temperaturu pećnice na 230 °C. Na krumpir stavite oradu, posolite i vratite u pećnicu. Pecite još 16-18 minuta.