Varivo od kiselog kupusa i graha savršeno je zimsko jelo na žlicu. Ako koristite mladi grah, ne morate ga namakati, već skuhati za samo pola sata i dok omekša, dodati ga u kiseli kupus koji ste prethodno oprali. Možete ga skuhati i od graha iz konzerve te dodati kobasicu ili suho meso, a možete pripremiti i verziju bez mesa.
Sastojci
200 g graha
500 g kiselog kupusa
kobasica ili suho meso
mljevena crvena paprika
mješavina biljnog začina
listovi lovora
papar u zrnu
sol po potrebi
ajvar
Recept za zelje s grahom
Skuhajte grah
Stavite kuhati grah dok ne omekša, mladi grah kuha se pola sata.
Skuhajte kupus s kobasicom
Isperite kiseli kupus. Stavite ga u drugi lonac s kobasicom i vodom, dodajte žlicu mješavine biljnog začina, žličicu mljevene crvene paprike, papar u zrnu i listove lovora. Kuhajte otprilike 20 minuta do pola sata.
Dodajte grah u kupus
Grah procijedite i dodajte ga u lonac s kupusom. Po potrebi dodajte još vode, zakuhajte i začinite po želji. Dodajte i žlicu ili dvije ajvara. Kuhajte zajedno još 15 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice