Piletina spada u laganije i pristupačno meso koje se može pripremiti na razne načine, a najjednostavije i najbrže pripremaju se pileća prsa. Tražite li nove okuse, dodajte im soja umak, a recept s YouTube kanala KAZAN pomoći će vam u tome.
Sastojci
300 g pilećeg filea
1 žlica kukuruznog škroba
3 žlice soja umaka
1 žlica rižinog octa (ili običnog)
3 češnja češnjaka
mladi luk
Recept za sočnu piletinu u soja umaku
Pomiješajte
Pomiješajte škrob, sojin umak, rižin ocat, nasjeckani češnjak pa dodajte sol i papar.
Marinirajte
Meso istucite batićem za meso, ako imate odreske pilećeg filea, ne morate. Lagano utrljajte marinadu u meso i poklopite.
Ostavite da odstoji
Ostavite da se marinira oko 15 minuta.
Pecite
Pržite meso u tavi na malo ulja oko 4 do 5 minuta.
Postupak pogledajte u videu:
Poslužite
Poslužite s nasjeckanim mladim lukom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
Univerzalan recept za paprikaš koji možete pripremiti s bilo kojim mesom
Super jednostavan i brz recept za čokoladni kolač iz tave