Piletina spada u laganije i pristupačno meso koje se može pripremiti na razne načine, a najjednostavije i najbrže pripremaju se pileća prsa. Tražite li nove okuse, dodajte im soja umak, a recept s YouTube kanala KAZAN pomoći će vam u tome.

Sastojci

300 g pilećeg filea
1 žlica kukuruznog škroba
3 žlice soja umaka
1 žlica rižinog octa (ili običnog)
3 češnja češnjaka 
mladi luk

Recept za sočnu piletinu u soja umaku

12:17
Korak 1

Pomiješajte

Pomiješajte škrob, sojin umak, rižin ocat, nasjeckani češnjak pa dodajte sol i papar.

12:19
Korak 2

Marinirajte

Meso istucite batićem za meso, ako imate odreske pilećeg filea, ne morate. Lagano utrljajte marinadu u meso i poklopite. 

12:20
Korak 3

Ostavite da odstoji

Ostavite da se marinira oko 15 minuta.

12:20
Korak 4

Pecite

Pržite meso u tavi na malo ulja oko 4 do 5 minuta.

Postupak pogledajte u videu:

12:25
Korak 5

Poslužite

Poslužite s nasjeckanim mladim lukom.