Njoki u sočnom umaku od šparogai hrskavom slaninom naš je današnji recept dana. Ovo jelo je jednostavno, a za pripremu vam ne treba puno sastojaka.
Sastojci:
- 100 g slanine
- 200 g šparoga
- sol i papar
- maslinovo ulje
- 1 ljutika / luk
- 2 žličice timijana
- 400 g svježi njoki
- 180 g vrhnja
- 200 ml temeljca
- 120 g parmezana
Priprema:
U velikoj tavi pecite slaninu narezanu na trakice, dok ne postane hrskava. Stavite na strane i natrgajte ju na komadiće. Izlijte višak masnoće u malu zdjelu, vratite tavu na vatru i dodajte šparoge, začinite ih. Kuhajte, povremeno miješajući dok ne omekšaju. Ulijte ulje u tavu, dinstajte ljutiku i majčinu dušicu, povremeno miješajući, dok ne zamiriši. Dodajte njoke, vrhnje, temeljac i soli. Pustite da zavrije, poklopite posudu i kuhajte 4 minute. Otklopite i nastavite kuhati, često miješajući, dok se umak ne zgusne do željene gustoće.
Maknite tavu s vatre i umiješajte šaperoge i parmezan. Na vrh pospite slanine i majčine dušice.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice