Što kuhati za vikend? Ako ste se pitali, donosimo vam dva sjajna recepta. Budući da su temperature porasle, imamo prijedlog za dva lagana jela - špageti s tikvicama i hrskava pasrtva s bademima.

Špageti s tikvicama

Sastojci:

350 g špageta
1luk (100 g)
6 malih tikvica
1 češanj češnjaka
4 žlice maslinova ulja
1 žličica vegete
sok 1 limuna
sol
sir ribanac za posluživanje

Priprema:

Špagete stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu, a za to vrijeme narežite luk na ploške i tikvice na tanke ploškice.
Na zagrijano ulje u tavi popecite luk da postane staklast.

Dodajte tikvice i sve zajedno popecite uz miješanje, a zatim dodajte protisnuti češnjak, limunov sok i vegetu. Umiješajte skuhane i ocijeđene špagete. Jelo maknite s vatre i poslužite posuto listićima sira.

špageti s tikvicama
unsplash/clara farras 

Hrskava pastrva s bademima

Sastojci:

4 fileta pastrve od 200 g
100 g krekera
50 g listića badema
3 žlice maslaca
2 žlice soka od limuna
sol, papar

Priprema:

Krekere smrvite pa u mrvice uvaljajte ribu s obje strane. Rastopite maslac i na srednjoj vatri popržite ribu. U tavu stavite bademe i hrskavo ih popržite te nakapajte limunovim sokom. Prelijte pržene filete pastrve i po želji posolite i popaprite.

Što kuhati za vikend? Donosimo vam dva recepta za lagana, ali savršena jela
Shutterstock