Bolognese je starinski talijanski umak od mljevenog mesa s malo slanine i povrća utopljenog u umaku od rajčice. Ako želite smanjiti kiselinu umaka dodajte maslaca ili mlijeka. 

Isprobajte naš najbolji tradicionalni recept za , s klasičnom, bogatom dubinom okusa. Ovo talijansko glavno jelo postat će ugodna obiteljska večera.

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • 50 g slanine
  • 1 luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 500 g mljevene govedine
  • 1 mrkva
  • 1 štapić celera
  • 400 g rajčice
  • 500 ml temeljca
  • 2 suha lista lovora
  • 500 g špageta
  • listovi bosiljka
  • parmezan

Priprema:

Zagrijte ulje u velikoj tavi, dodajte slaninu i prepržite ju na ulju. Dodajte luk i češnjak, dodajte meso nakon što se prodinstaju luk i češnjak. Umiješajte začine, mrkvu naribanu i celer.

Kuhajte uz miješanje 3 minute, dodajte narezane ralčice na kockice, temeljac i lovor list. Zagrijte do vrenja. Smanjite vatru i pustite 20 minuta da se krčka. U međuvremenu skuhajte špagete u loncu, podijelite špagete u zdjelice za posluživanje. Žlicom prelijte umak i pospite parmezanom i bosiljkom. 

Izvor: taste