Tjestenina sa pršutom i cvjetačom odličan je prijedlog za vaš idući obiteljski ručak. Ovo jelo donosi zaokret svima omiljenog jela, macand cheese. Isprobajte ovu kombinaciju sočnog topljenog sira sa domaćim pršutom i cvjetačom.

Sastojci:

  • 300 g makarona
  • 60 g maslaca
  • 1 luk
  • 50 g glatkog brašna
  • 750 ml mlijeka
  • 1 žlica senfa
  • 180 g naribanog parmezana
  • 500 g cvjetače
  • nasjeckanog peršina
  • 6 kriški pršuta
  • 220 g mozzarele

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Kuhajte tjesteninu u loncu kipuće slane vode 8-9 minuta, da makaroni ostanu al dente. Dobro ocijedite i vratite u lonac.

U međuvremenu otopite maslac u posebnoj posudi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i kuhajte s čestim miješanjem 8 minuta. Dodajte brašno i kuhajte, miješajući. Maknite tavu s vatre i postupno umiješajte mlijeko dok se ne sjedini. Vratite tavu na srednju vatru i neprekidno miješajte dok smjesa ne prokuha i ne zgusne se. Ugasite vatru i umiješajte senf i parmezan. Začinite.

U tjesteninu dodajte prije na pola kuhanu cvjetaču i peršin, prelijte umakom od sira i pomiješajte da se sjedini. Stavite sve u vatroslavnu posudu, na vrh stavite pršut i mozzarelu, a zatim pospite preostalim parmezanom.

Stavite u pećnicu na 15 minuta, dok ne porumeni. 

Izvor: Taste