Krenula je sezona brokule, a mi vam preporučamo da klasično talijansko jelo od tjestenine carbonaru, obogatite zdravim ukusom brokule i tvrdog sira. Ovo jednostavno i ukusno jelo idealno je kao preporuka za brzi i ukusan tjedni ručak.
Sastojci:
- 1 glavica brokule
- 1 češanj češnjaka
- 70 g parmezana
- maslinovo ulje
- 125 ml vrhnja
- 2 jaja
- 400 g špageta
- 250 g narezane slanine
- cvjetovi brokule
- pecorini za dekoraciju
Priprema:
Zakuhajte lonac s posoljenom vodom na jakoj vatri. Dodajte brokulu, kuhajte dok ne omekša. Izvadite i stavite u zdjelu s hladnom vodom.
Brokulu, češnjak, 35 g sira i maslinovo izblendajte dok smjesa ne postae glatka. U zdjeli umutite vrhnje, jaja i preostali sir.
Skuhajte tjesteninu u loncu s kipućom vodom, ocijedite, ostavite 2 žlice vode. Vratite tjesteninu i sačuvanu tekućinu u posudu.
U međuvremenu zagrijte preostalo ulje u tavi na srednjoj vatri. Popržite slaninu dok ne porumeni. Umiješajte smjesu brokule i dodatne cvjetove brokule u tjesteninu. Dodajte smjesu od jaja i vrhnja. Miješajte dok se dobro ne sjedini. Podijelite u zdjelice, pospite slaninom i dodatnim sirom. Začinite i poslužite.
Izvor: taste
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice