Zapečena tjestenina s mljevenim mesom još je ukusnija nego kuhana s dinstanim mesom u umaku od rajčica. Dodajte joj umak od vrhnja i pesto od bosiljka te sir i dobit ćete bogat i zasitan obrok.

Špageti od milijun dolara raskošno su jelo od tjestenine, kobasica, rajčica i 4 vrste sira

Sastojci:

  • 450 g špageta
  • 450 g mljevenog mesa
  • 1 žlica ulja
  • 1 srednja glavica luka, nasjeckana
  • 1,4 litre umaka od rajčice
  • 170 g kiselog vrhnja
  • 56 g pesta od bosiljka
  • 113 g ribanog tvrdog sira
  • sol i papar, po želji
Recept za zapečene špagete s mljevenim mesom
Shutterstock 

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 177°C. Posudu za pečenje namažite maslacem. U veliki lonac stavite vodu, posolite je i pustite da prokuha. Dodajte tjesteninu i kuhajte 1 do 2 minute manje nego što je navedeno na pakiranju. Ocijedite špagete. U međuvremenu napravite umak. U dubljoj tavi zagrijte ulje. Dodajte luk i pržite dok ne postane proziran, oko 5 minuta.

Dodajte mljeveno meso i pržite dok ne porumeni, oko 10 minuta. Dok se meso prži, drvenom kuhačom ga izlomite u tavi na sitne komadiće. Začinite s 1/4 žličice soli i prstohvatom papra. Ocijedite od mesa višak masnoće. Ulijte umak od rajčice i kuhajte dok se ne zagrije. Maknite posudu s vatre i dodajte skuhanu i ocijeđenu tjesteninu. Dobro izmiješajte i dodajte sol i papar.

U maloj zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje i pesto od bosiljka dok se dobro ne sjedine. Žlicom stavljajte polovicu špageta i meso u posudu za pečenje. Smjesu vrhnja i pesta premažite preko tjestenine i pospite polovicom sira. Pospite preostalom tjesteninom, sve lagano utisnite u posudu za pečenje, pa pospite preostalim sirom.

Pecite dok se sir ne rastopi, oko 30 minuta. Ostavite da odstoji 10 minuta prije serviranja.