Girice su jeftina i praktična riba koju ne morate čistiti i možete je jesti u komadu. Najčešće se pripremaju tako da se uvaljaju u brašno i prže na puno ulja, ali ovakav način pripreme uzrokuje neugodne mirise u kuhinji, a ostavlja i puno posuđa za pranje. Trik sastojak koji pomaže da pržena riba ne upije ulje
Stoga predlažemo da ih ispečete u pećnici, a potrebno vam je samo tri sastojka - girice, limun i začini te aluminijska folija. Ispast će hrskave i ukusne, a i brzo su gotove.
Sastojci:
- 500 g girica
- začini
- pola limuna
Priprema:
Ako koristite smrznute girice, odmrznite ih i operite, osušite ručnikom i posložite na foliju. Pospite i pospite začinima za ribu i na njih posložite ploške narezanog limuna.
Zatvorite foliju i pecite u zagrijanoj pećnici na 220°C oko 15 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice