Za ručak pripremite svinjske kotlete u umaku od šampinjona. Saznajte kako pripremiti umak od gljiva kao iz restorana.
Sastojci:
- 3 žlice ulja
- 4 svinjska kotleta bez kostiju
- ½ žličice soli
- ½ žličice crnog papra
- 1 glavica luka oguljena i sitno nasjeckana
- 6 gljiva, nasjeckanih
- 3 češnja češnjaka sitno nasjeckana
- 2 žlice glatkog brašna
- 360 ml pileće juhe
- ½ žlice pirea od rajčice
- ½ žlice bijelog vinskog octa
- 60 ml vrhnja za kuhanje
- 2 žlice svježe nasjeckanog peršina
Priprema:
Zagrijte 2 žlice ulja u velikoj tavi na jakoj vatri. Pospite obje strane svinjskih kotleta s 1/4 žličice soli i 1/4 žličice papra. Stavite u tavu i pržite 6-7 minuta, jednom okrećući, dok ne porumene. Izvadite iz posude i stavite na tanjur. Dodajte preostalu 1 žlicu ulja u tavu, zatim dodajte nasjeckani luk, nasjeckane gljive i preostalu 1/4 žličice soli i papra.
Pržite 5 minuta uz često miješanje dok luk ne omekša. Dodajte češnjak. Pržite još minutu uz miješanje. Pospite brašno preko luka i gljiva i promiješajte. Ulijte juhu uz miješanje. Zatim dodajte pire od rajčice, bijeli vinski ocat, vrhnje za kuhanje i ponovno promiješajte.
Svinjske kotlete vratite u tavu i pirjajte 10 minuta da se umak zgusne. Poslužite posuto svježim peršinom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice