Tražite li ideju za današnji ručak, isprobajte svinjske odreske u sočnom umaku od vrhnja, senfa i kiselih krastavaca.

Sastojci:

  • 4-6 većih svinjskih odrezaka
  • 4 žlice kocke juhe
  • 4 žlice vrhnja za kuhanje
  • 2 kisela krastavca
  • 2 žlice senfa
  • malo soli, papra i organskih začina
  • 2 žlice ulja
  • malo nasjeckanog peršina
Recept za svinjske odreske u umaku od vrhnja i senfa
Shutterstock 

Priprema:

1. Odreske izlupajte kuhinjskim batom, začinite solju, paprom i organskim začinima, pa ih ispecite na 2 žlice ulja. Izvadite ih i poklopljene stavite na toplo mjesto.

2. Na masnoću od prženja mesa dodajte temeljac ili vodu. Dodajte vrhnje i izmiksajte. Kisele krastavce narežite na kockice, umiješajte u umak i promiješajte. Nakon toga dodajte senf, sitno sjeckani peršin i kratko propirjajte. Začiniti po želji.

3. U tako pripremljeni umak vratite prethodno pečene odreske, promiješajte i odmah poslužite jelo uz prilog po želji.