Tražite li ideju za današnji ručak, isprobajte svinjske odreske u sočnom umaku od vrhnja, senfa i kiselih krastavaca.
Sastojci:
- 4-6 većih svinjskih odrezaka
- 4 žlice kocke juhe
- 4 žlice vrhnja za kuhanje
- 2 kisela krastavca
- 2 žlice senfa
- malo soli, papra i organskih začina
- 2 žlice ulja
- malo nasjeckanog peršina
Shutterstock
Priprema:
1. Odreske izlupajte kuhinjskim batom, začinite solju, paprom i organskim začinima, pa ih ispecite na 2 žlice ulja. Izvadite ih i poklopljene stavite na toplo mjesto.
2. Na masnoću od prženja mesa dodajte temeljac ili vodu. Dodajte vrhnje i izmiksajte. Kisele krastavce narežite na kockice, umiješajte u umak i promiješajte. Nakon toga dodajte senf, sitno sjeckani peršin i kratko propirjajte. Začiniti po želji.
3. U tako pripremljeni umak vratite prethodno pečene odreske, promiješajte i odmah poslužite jelo uz prilog po želji.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice