Ako ste u stisci s vremenom, a u hladnjaku imate dva komada pilećih prsa, ekspresno pripremite ukusan ručak. Trebat ćete samo malo začina, dva limuna, temeljac, malo vina - i manje od pola sata.

Uz piletinu možete poslužiti kuhanu rižu, široke rezance ili pire krumpir. Dobar tek!

Pileća prsa u umaku od limuna

Sastojci:
2 komada pilećih prsa
sol, papar
½ žličice češnjaka u prahu
40 g brašna
2 jaja
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica maslaca
120 ml pilećeg temeljca
120 ml bijelog vina
1 žlica limunovog soka
1 limun

Priprema:
Pileća prsa prerežite po dužini tako da dobijete četiri filea, a limun narežite na tanke kolutiće. Meso stavite između plastične folije, a zatim svaki komad istucite pomoću bata za meso. Svaki komad začinite sa soli i paprom te češnjakom u prahu. Dodajte 30 g brašna u jednu, a jaja u drugu zdjelicu. Jaja lagano vilicom istucite. Dodajte maslinovo ulje u veću tavu i stavite na srednje jaku vatru. Piletinu uvaljajte u brašno, zatim u jaja, pričekajte da se višak ocijedi pa stavite u vruću tavu. Pecite otprilike po pet minuta sa svake strane, izvadite ju na tanjur i ostavite sa strane. Smanjite vatru, dodajte maslac, pričekajte da se rastopi, a zatim umiješajte jednu žlicu brašna i pustite da se prži 30-tak sekundi.
Umiješajte pileći temeljac, vino, limunov sok i kolutiće limuna pa pustite da umak krčka otprilike pet minuta, dok se ne počne zgušnjavati. Dodajte piletinu natrag u tavu, kratko kuhajte i maknite s vatre. Po želji pospite nasjeckanim peršinom i svježe naribanim parmezanom. Poslužite s prilogom po izboru.