• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Preukusna pileća krilca s limunom 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Recepti
        • Glavno jelo

        Preukusna pileća krilca s limunom

        13.03.2023 16:05
        13.03.2023 16:05
        0

        Ova hrskava krilca s limunom oduševit će cijelu obitelj, od najmlađih do najstarijih!

         Pečena pileća krilca s limunom Izvor: Shutterstock

        Tajna hrskavih krilaca je u pečenju na rešetci. Naime, ako ih poslažete po papiru za pečenje, otpustit će masnoću i kožica neće biti hrskava. Rešetku premažite s malo ulja, a na donju razinu stavite lim, kako vam masnoća ne bi kapala po pećnici.

        Poslužite ih odmah, s krumpirićima i zelenom salatom po izboru. Dobar tek!

        Pečena pileća krilca s limunom 

        Sastojci:

        2 kg pilećih krilaca
        60 ml suncokretovog ulja
        60 g maslaca
        2 žlice limunove korice
        2 žlice limunovog soka
        ½ žličice papra
        1 žličica soli
        ½ žličice češnjaka u prahu

        Priprema:

        Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Pileća krilca stavite u zdjelu pa ih prelijte uljem, malo posolite i dobro promiješajte. Krilca poslažite na rešetku, a lim za pečenje stavite na dno pećnice kako bi u njega mogao kapati višak masnoće. Pecite dok krilca ne dobiju lijepu zlatnu boju i ne postanu hrskava, otprilike 45 minuta.
        U međuvremenu otopite maslac i pomiješajte ga s limunovom koricom, limunovim sokom te soli, paprom i češnjakom. Pečena krilca odmah nakon pečenja premažite pripremljenom mješavinom maslaca i začina.

        Možda će vas zanimati

        • brzinski ručak |

          22. Dec 2022.

          Sočna piletina u umaku od naranče

          0
           shutterstock_749191621.jpg
        • DOBRODOŠLA IDEJA |

          02. Aug 2022.

          Pileće mesne okruglice - jelo za svaku priliku

          0
           Pileće mesne okruglice
        • MEKSIČKA KUHINJA |

          27. Jul 2022.

          Druženja za pamćenje uz tacos s piletinom

          0
           Tacos s piletinom
        • brzo i fino |

          14. Nov 2022.

          Kineski specijalitet s rezancima i piletinom

          0
           Lo mein s piletinom

        Tagovi

        pileća krilca limun ručak

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        gotovo za tren

        | 29. Mar 2023.

        Odlična salata s tjesteninom i povrćem

        shutterstock_1794278917.jpg
        0

        na žlicu

        | 23. Mar 2023.

        Varivo od kvinoje kojem ćete teško odoljeti

        Varivo od kvinoje i povrća
        0

        brzi ručak

        | 23. Mar 2023.

        Hrskavi losos iz pećnice gotov za 20 minuta

        Losos u panko mrvicama
        0

        može li bolje?

        | 07. Mar 2023.

        Nemojte propustiti recept za tjesteninu s patlidžanom

        Pasta alla Norma
        0

        ručak za pet

        | 02. Mar 2023.

        Salata sa slanutkom - brz i hranjiv obrok

        Salata sa slanutkom i kozjim sirom
        0

        brza opcija

        | 27. Feb 2023.

        Kelj je zvijezda ovog jela s tjesteninom!

        Tjestenina s keljom i parmezanom
        0

        brzinska opcija

        | 22. Feb 2023.

        Tjestenina u preukusnom zelenom umaku

         shutterstock_1647475885.jpg
        0

        Morate isprobati!

        | 20. Feb 2023.

        Najkremastiji rižoto - za obožavatelje sira

         Rižoto s parmezanom
        0

        za prste polizati

        | 13. Feb 2023.

        Hrskava pileća krilca iz pećnice

         Hrskava pileća krilca
        0

        Najpopularnije

         pohano meso
        0

        POKUŠAJTE I OVAKO

        | 06. Feb 2022.

        Pohamo, ali u pećnici

         brie sir
        0

        PRIČA O SIRU

        | 06. Feb 2022.

        Što je BRIE sir i kako ga poslužiti? Imamo odlične ideje

         Varivo od kvinoje i povrća
        0

        na žlicu

        | 23. Mar 2023.

        Varivo od kvinoje kojem ćete teško odoljeti

         shutterstock_1239647632.jpg
        0

        za svečani ručak

        | 19. Oct 2022.

        Pečene prokulice - prilog koji će zasjeniti dobar komad mesa

         Njoki u umaku s piletinom i gljivama
        0

        Glavno jelo

        | 04. Jun 2022.

        Kremasti njoki s piletinom - ručak iz jedne tave

        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.