Tajna hrskavih krilaca je u pečenju na rešetci. Naime, ako ih poslažete po papiru za pečenje, otpustit će masnoću i kožica neće biti hrskava. Rešetku premažite s malo ulja, a na donju razinu stavite lim, kako vam masnoća ne bi kapala po pećnici.

Poslužite ih odmah, s krumpirićima i zelenom salatom po izboru. Dobar tek!

Pečena pileća krilca s limunom 

Sastojci:

2 kg pilećih krilaca
60 ml suncokretovog ulja
60 g maslaca
2 žlice limunove korice
2 žlice limunovog soka
½ žličice papra
1 žličica soli
½ žličice češnjaka u prahu

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Pileća krilca stavite u zdjelu pa ih prelijte uljem, malo posolite i dobro promiješajte. Krilca poslažite na rešetku, a lim za pečenje stavite na dno pećnice kako bi u njega mogao kapati višak masnoće. Pecite dok krilca ne dobiju lijepu zlatnu boju i ne postanu hrskava, otprilike 45 minuta.
U međuvremenu otopite maslac i pomiješajte ga s limunovom koricom, limunovim sokom te soli, paprom i češnjakom. Pečena krilca odmah nakon pečenja premažite pripremljenom mješavinom maslaca i začina.