Popis sastojaka ovog je puta zaista kratak; trebat će vam pileća prsa, balzamični ocat, naranča i ružmarin. Također je kratko i vrijeme pripreme - 20-ak minuta. Zaključak je da je ovaj recept idealan za radni tjedan ili lijeni vikend.

Preporučujemo da uz piletinu poslužite rižu, kuhano povrće, pečeni mladi krumpir ili jednostavno zdjelu sezonske salate. Dobar tek!

Piletina u umaku od naranče

Sastojci:
4 komada pilećih prsa
sol, papar
2 žlice maslinovog ulja
3 žlice balzamičnog octa
150 ml soka od naranče
150 ml pilećeg temeljca
2 žličice ružmarina
1 žličica smeđeg šećera
20 g maslaca

Priprema:
Stavite piletinu između plastične folije pa svaki komad malo istucite s batom za meso. Sklonite foliju te začinite soli i paprom po ukusu. Stavite maslinovo ulje u tavu, na srednje jaku vatru, dodajte meso i pecite otprilike tri minute sa svake strane. Dodajte dvije žlice balzamičnog octa, sok od naranče, pileći temeljac i ružmarin. Pustite da umak zavrije, smanjite vatru i lagano krčkajte još pet minuta. Okrenite piletinu pa dodajte šećer, maslac i preostalu žlicu balzamičnog octa. Ostavite još kratko da se umak reducira i maknite s vatre. Servirajte s prilogom po izboru!