U žurbi ste, ali ne želite se oslanjati na dostavu? Bez brige, ukusan ručak možete napraviti od tjestenine, kelja i nekoliko dodatnih sastojaka koje zasigurno imate u smočnici. Ako želite, na samom kraju možete umiješati i kockice zapečene slanine.
Imajte na umu da su navedeni sastojci dostatni za dva ili tri serviranja, ovisno o tome koliko ste gladni. Dobar tek!
Tjestenina s keljem
Sastojci:
250 g špageta
250 g kelja
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice maslaca
2 režnja češnjaka
30 g naribanog parmezana
pahuljice čilija
sol, papar
Priprema:
Listove kelja narežite na manje komade pa ih dobro isperite hladnom vodom. Tjesteninu skuhajte al dente, prema uputama na pakiranju. Za to vrijeme u dubljoj tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje pa prodinstajte sitno nasjeckani češnjak. Potom dodajte kelj pa pirjajte otprilike pet minuta. Umiješajte ocijeđenu tjesteninu i dobro promiješajte. Maknite s vatre, umiješajte naribani parmezan pa dobro začinite soli, paprom i pahuljicama čilija. Poslužite odmah!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice