Iskoristite lijepo vrijeme i napokon izvucite roštilj iz spremišta. Kada se odvažite na taj korak, svakako ispecite i nekoliko sočnih pilećih ražnjića. Bitno je da pustite pileća prsa da odstoje u marinadi nekoliko sati, poželjno preko noći.

Naravno, pileće ražnjiće možete ispeći i na dobro zagrijanoj grill tavi, ali moguće je kako će im trebati koja minuta duže. Dobar tek!

Pileći ražnjići s roštilja

Sastojci:

  • 500 g pilećih prsa
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1 mali ljubičasti luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 50 g koncentrata rajčice
  • 1 žlica balzamičnog octa
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • malo svježeg peršina

Priprema:

  1. Narežite pileća prsa na kockice veličine dva centimetra. Posolite i popaprite.
  2. Sve ostale sastojke prebacite u blender i izblendajte u glatku smjesu. Prelijte preko piletine pa dobro promiješajte kako bi svaki komad mesa bio obložen marinadom.
  3. Prebacite piletinu u vrećicu sa zatvaračem i pustite da odstoji u hladnjaku preko noći.
  4. Sutradan nabodite piletinu na drvene štapiće. Pecite ih na roštilju otprilike pet minuta sa svake strane. Poslužite odmah!