• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Otvorite sezonu roštilja sočnim pilećim ražnjićima! 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Recepti
        • Glavno jelo

        Otvorite sezonu roštilja sočnim pilećim ražnjićima!

        26.04.2023 15:15
        26.04.2023 15:15
        0

        Razlika između dobrih i izvanrednih ražnjića je u marinadi. Isprobajte ovaj jednostavan recept...

         Pileći ražnjići s roštilja Izvor: Shutterstock

        Iskoristite lijepo vrijeme i napokon izvucite roštilj iz spremišta. Kada se odvažite na taj korak, svakako ispecite i nekoliko sočnih pilećih ražnjića. Bitno je da pustite pileća prsa da odstoje u marinadi nekoliko sati, poželjno preko noći.

        Naravno, pileće ražnjiće možete ispeći i na dobro zagrijanoj grill tavi, ali moguće je kako će im trebati koja minuta duže. Dobar tek!

        Pileći ražnjići s roštilja

        Sastojci:

        • 500 g pilećih prsa
        • 1 žličica soli
        • 1/2 žličice papra
        • 1 mali ljubičasti luk
        • 2 režnja češnjaka
        • 50 g koncentrata rajčice
        • 1 žlica balzamičnog octa
        • 2 žlice suncokretovog ulja
        • malo svježeg peršina

        Priprema:

        1. Narežite pileća prsa na kockice veličine dva centimetra. Posolite i popaprite.
        2. Sve ostale sastojke prebacite u blender i izblendajte u glatku smjesu. Prelijte preko piletine pa dobro promiješajte kako bi svaki komad mesa bio obložen marinadom.
        3. Prebacite piletinu u vrećicu sa zatvaračem i pustite da odstoji u hladnjaku preko noći.
        4. Sutradan nabodite piletinu na drvene štapiće. Pecite ih na roštilju otprilike pet minuta sa svake strane. Poslužite odmah!

        Možda će vas zanimati

        • KORAK PO KORAK |

          22. Sep 2022.

          Pripremite gljive na roštilju!

          0
           Grilane portobello gljive
        • POVRĆE JE IN |

          04. Jul 2023.

          KAKO SAVRŠENO PRIPREMITI TIKVICE NA GRILU? Savršen prilog roštilju ili dodatak salatama

          0
           tikvice gril

        Tagovi

        pileća prsa ražnjići roštilj ručak

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        Pre 3 h

        PUNJENE PAPRIKE NA MEKSIČKI: Ukusno i zasitno jelo s bogatim nadjevom s dodatkom sira koji se topi

        00:00
        0

        22. Sep 2023.

        PUNJENE LIGNJE U BIJELOM VINU: Klasičan talijanski specijalitet s aromatičnim punjenjem od parmezana i začina

        00:00
        0

        21. Sep 2023.

        JEDNOSTAVNO VARIVO OD GRAHA: Kako napraviti najbolje jelo na žlicu koje će obožavati cijela obitelj

        0

        20. Sep 2023.

        MUSAKA IZ TAVE: Nikad jednostavnije omiljeno jelo, a gotovo je dvostruko brže nego u pećnici

        00:00
        0

        19. Sep 2023.

        PILEĆE ROLICE S TIKVICAMA: Brz i ukusan obrok s jednostavnim namirnicama i sastojkom koji im daje poseban okus

        0

        17. Sep 2023.

        SOČNI PILEĆI BATCI IZ PEĆNICE: Jednostavno, a ukusno jelo u marinadi s posebnim sastojkom, krumpirom i povrćem

        0

        15. Sep 2023.

        PRIPREMITE RIBU ZA 5 MINUTA: Francuski recept za aromatično jelo idealan je kada ste u žurbi

        00:00
        0

        14. Sep 2023.

        BOLONJEZ PO RECEPTU JAMIEJA OLIVERA: Slavni kuhar otkriva svoju tajnu za najjednostavniji mesni ragu

        00:00
        0

        14. Sep 2023.

        STARINSKO JELO NA ŽLICU: Ričet je varivo od graha i ječma, a okus i miris vraća u djetinjstvo

        0
        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.