Iskoristite lijepo vrijeme i napokon izvucite roštilj iz spremišta. Kada se odvažite na taj korak, svakako ispecite i nekoliko sočnih pilećih ražnjića. Bitno je da pustite pileća prsa da odstoje u marinadi nekoliko sati, poželjno preko noći.
Naravno, pileće ražnjiće možete ispeći i na dobro zagrijanoj grill tavi, ali moguće je kako će im trebati koja minuta duže. Dobar tek!
Pileći ražnjići s roštilja
Sastojci:
- 500 g pilećih prsa
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 1 mali ljubičasti luk
- 2 režnja češnjaka
- 50 g koncentrata rajčice
- 1 žlica balzamičnog octa
- 2 žlice suncokretovog ulja
- malo svježeg peršina
Priprema:
- Narežite pileća prsa na kockice veličine dva centimetra. Posolite i popaprite.
- Sve ostale sastojke prebacite u blender i izblendajte u glatku smjesu. Prelijte preko piletine pa dobro promiješajte kako bi svaki komad mesa bio obložen marinadom.
- Prebacite piletinu u vrećicu sa zatvaračem i pustite da odstoji u hladnjaku preko noći.
- Sutradan nabodite piletinu na drvene štapiće. Pecite ih na roštilju otprilike pet minuta sa svake strane. Poslužite odmah!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice