Ako želite unijeti malo dinamike u svoj standardni tjedni jelovnik, isprobajte recept za krem juhu od graška i pistacije. Ova bogata zelena juha podjednako je ukusna i oku privlačna.
Poslužite je toplu, pospite nasjeckanim pistacijama ili krutonima. Ako želite, možete dodati i nekoliko tankih kriški zapečene slanine.
Juha od graška i pistacije
Sastojci:
1 glavica luka
300 g smrznutog graška
2 srednja krumpira
3 listića mente
400 ml povrtnog temeljca
1 žlica limunova soka
sol, papar, muškatni oraščić
maslinovo ulje
oguljena pistacija
Priprema:
Stavite ulje u lonac i zagrijte. Na vrelo ulje dodajte sitno nasjeckan luk i kratko pirjajte. Dodajte krumpir narezan na kockice te šaku oguljenih pistacija i nastavite pirjati tri minute. Na kraju dodajte grašak i nasjeckanu mentu pa prelijte temeljcem. Kuhajte oko 15 minuta, dok grašak i krumpir ne omekšaju. Štapnim mikserom napravite krem juhu od svih sastojaka te začinite soli, paprom, naribanim muškatnim oraščićem i limunovim sokom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice