Ponekad nam nakon napornog dana treba samo tanjur tople krem juhe. Špinat je idealan u tim trenucima, jer ga ne treba guliti, rezuckati ni duže kuhati, poput krumpira, batata ili buče. Cijela priprema, od pranja špinata do posluživanja, trajat će otprilike 20 minuta.
Juhu jednostavno servirajte u duboki tanjur, dodajte žlicu vrhnja i pospite svježe mljevenim paprom. Dobar tek!
Krem juha od špinata
Sastojci:
400 g svježeg špinata
1 mala glavica luka
1 žlica maslaca
2 žlice brašna
1 l pilećeg temeljca
sol, papar
120 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Listove špinata operite pa ih kratko kuhajte u kipućoj vodi te ocijedite. Luk ogulite i nasjeckajte pa ga dinstajte na žlici rastopljenog maslaca dok ne postane staklast. Zatim dodajte brašno pa miješajte dok ne dobijete svijetli zapržak. Zapržak prelijte polovicom temeljca, promiješajte i ostavite da lagano kuha 10-ak minuta. Nakon toga ulijte i ostatak temeljca, dodajte špinat pa sve zajedno kuhajte još otprilike pet minuta na srednje jakoj vatri. Juhi dodajte vrhnje, dobro je začinite pa izmiksajte štapnim mikserom. Poslužite toplo!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice