Nakon prosinca i blagdana, najčešće sredinom siječnja, a često već i prvim danom nove godine, mnogi počinju razmišljati o dijetama, detoksu i zdravijoj prehrani. Bez obzira želite li detoks u siječnju ili tražite ideje za lagane, a opet zasitne juhe tijekom cijele godine, posebno tijekom zime kad nam tijelo traži hranu bogatu vitaminima i nutrijentima, isprobajte recept za juhu od kupusa i crvene leće.
Ova juha može biti i samostalan obrok koji možete ponijeti na posao.
Sastojci
1 glavica luka
pola glavice svježeg kupusa
1 šalica crvene leće
1 crvena paprika
puno svježeg peršina
sol, papar, ulje, kumin, kurkuma
Pirjajte luk
Prodinstajte luk i dodajte crvenu papriku i peršin.
Dodajte kupus i leću
Dodajte nasjeckani kupus, opranu leću i začine. Sve promiješajte i zalijte vodom.
Kuhajte
Kad prokuha kuhajte 15 minuta.
Izmiksajte
Izmiksajte štapnim mikserom i poslužite toplo.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice