Nakon prosinca i blagdana, najčešće sredinom siječnja, a često već i prvim danom nove godine, mnogi počinju razmišljati o dijetama, detoksu i zdravijoj prehrani. Bez obzira želite li detoks u siječnju ili tražite ideje za lagane, a opet zasitne juhe tijekom cijele godine, posebno tijekom zime kad nam tijelo traži hranu bogatu vitaminima i nutrijentima, isprobajte recept za juhu od kupusa i crvene leće. 

Ova juha može biti i samostalan obrok koji možete ponijeti na posao. 

Sastojci

1 glavica luka
pola glavice svježeg kupusa
1 šalica crvene leće
1 crvena paprika

puno svježeg peršina
sol, papar, ulje, kumin, kurkuma

14:14
Korak 1

Pirjajte luk

Prodinstajte luk i dodajte crvenu papriku i peršin. 

14:16
Korak 2

Dodajte kupus i leću

Dodajte nasjeckani kupus, opranu leću i začine. Sve promiješajte i zalijte vodom.

14:16
Korak 3

Kuhajte

Kad prokuha kuhajte 15 minuta. 

14:16
Korak 4

Izmiksajte

Izmiksajte štapnim mikserom i poslužite toplo.