Dolaskom proljeća, mnogi se vesele svježem povrću koje će poslužiti za zdrave i ukusne obroke koji dolaze s malim udjelom kalorija, a čitavim bogatstvom vlakana, proteina i vitamina.
Ako ste i vi ljubitelj aromatičnih povrtnih juha, apsolutno ćete obožavati ovaj recept koji je bogat namirnicama koje pogoduju mršavljenju i osigurava dugotrajan osjećaj sitosti.
Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
1 srednji luk
2 srednje velike mrkve
2 celera
350 grama graška
2 češnja češnjaka
8 šalica nezasoljenog pilećeg temeljca
2 konzerve bijelog graha
4 šalice nasjeckanog kelja
2 srednje tikvice
4 rajčice
2 čajne žlice octa
3/4 čajne žlice papra
8 čajnih žlica pesta
Priprema:
U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk, mrkvu, celer, grašak i češnjak. Dinstajte desetak minuta dok povrće ne omekani. Dodajte temeljac, smanjite temperaturu i kuhajte još desetak minuta.
Ubacite kelj, grah, tikvice, rajčice, ocat, sol i papar pa kuhajte još desetak minuta, dok tikvice i kelj ne omekane.
izvor: tportal.hr
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice