Krem juha je savršen izbor za ručak u radnom tjednu, a vrlo praktičan je špinat. Za razliku od krumpira, batata ili buče, ovu namirnicu ne treba guliti, rezati ni duže kuhati. Cijela priprema, od pranja špinata do posluživanja, trajat će otprilike 20 minuta.

Sastojci

  • 400 g svježeg špinata
  • 1 mala glavica luka
  • 1 žlica maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 1 l pilećeg temeljca
  • sol, papar
  • 120 ml slatkog vrhnja

Recept za juhu od špinata

9:34
Korak 1

Blanširajte

Listove špinata operite pa ih kratko kuhajte u kipućoj vodi te ocijedite.

9:36
Korak 2

Popržite

Luk ogulite i nasjeckajte pa ga dinstajte na žlici rastopljenog maslaca dok ne postane staklast. Zatim dodajte brašno pa miješajte dok ne dobijete svijetli zapržak

9:36
Korak 3

Kuhajte

Zapržak prelijte polovicom temeljca, promiješajte i ostavite da lagano kuha 10-ak minuta. Nakon toga ulijte i ostatak temeljca, dodajte špinat pa sve zajedno kuhajte još otprilike pet minuta na srednje jakoj vatri.

9:36
Korak 4

Začinite

Juhi dodajte vrhnje, dobro je začinite.

9:37
Korak 5

Izmiksajte

Izmiksajte štapnim mikserom te poslužite toplo.