Krem juha je savršen izbor za ručak u radnom tjednu, a vrlo praktičan je špinat. Za razliku od krumpira, batata ili buče, ovu namirnicu ne treba guliti, rezati ni duže kuhati. Cijela priprema, od pranja špinata do posluživanja, trajat će otprilike 20 minuta.
Sastojci
- 400 g svježeg špinata
- 1 mala glavica luka
- 1 žlica maslaca
- 2 žlice brašna
- 1 l pilećeg temeljca
- sol, papar
- 120 ml slatkog vrhnja
Recept za juhu od špinata
Blanširajte
Listove špinata operite pa ih kratko kuhajte u kipućoj vodi te ocijedite.
Popržite
Luk ogulite i nasjeckajte pa ga dinstajte na žlici rastopljenog maslaca dok ne postane staklast. Zatim dodajte brašno pa miješajte dok ne dobijete svijetli zapržak
Kuhajte
Zapržak prelijte polovicom temeljca, promiješajte i ostavite da lagano kuha 10-ak minuta. Nakon toga ulijte i ostatak temeljca, dodajte špinat pa sve zajedno kuhajte još otprilike pet minuta na srednje jakoj vatri.
Začinite
Juhi dodajte vrhnje, dobro je začinite.
Izmiksajte
Izmiksajte štapnim mikserom te poslužite toplo.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice