Za pola sata skuhajte zasitnu juhu bogatu okusom koja vam neće isprazniti novčanik. Trebat će vam konzerva slanutka i sjeckane rajčice, temeljac, malo ulja i češnjaka te začiniti. Ostavljamo vam na izbor hoćete li dodati i sitniju tjesteninu, poput školjkica ili malih pužića.
Juhu poslužite toplu, prelijte je s malo maslinovog ulja pa dodajte tostirani kruh ili hrskavi slanutak iz pećnice.
Juha od slanutka i rajčice
Sastojci:
400 g slanutka iz konzerve
400 g nasjeckanih rajčica iz konzerve
400 ml temeljca
50 g tjestenine
1 žlica maslinovog ulja
2-3 režnja češnjaka
sol, papar
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje na tavici pa dodajte sitno nasjeckani češnjak. Dinstajte dok ne omekša, a potom dodajte ocijeđeni slanutak i nasjeckanu rajčicu. Dobro posolite i popaprite, ulijte temelj pa na kraju dodajte i šaku male tjestenine, poput školjkica.
Pričekajte da zavrije pa smanjite vatru pa pustite da se juha krčka sve dok se tjestenina ne skuha. Poslužite toplo!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice