Za pripremu ove proljetne juhe trebat će ti samo pet široko dostupnih sastojaka, začinsko bilje po izboru te 20-ak minuta vremena. Juhu poslužite toplu, uz par kapi limunovog soka i tostirani kruh.
Krem juha od šparoga
Sastojci:
1 mali luk
2 žlice maslinovog ulja
400 g šparoga
500 ml povrtnog temeljca
4 žlice vrhnja za kuhanje
sol, papar
Priprema:
Na maslinovom ulju prodinstajte nasjeckani luk pa dodajte očišćene i narezane šparoge. Kratko dinstajte, uz miješanje, još dvije do tri minute. Prelijte vrućim temeljcem, dobro začinite soli i paprom, poklopite pa kuhajte 10-ak minuta, sve dok šparoge ne omekšaju.
Dodajte vrhnje pa izmiksajte juhu štapnim mikserom ili u blenderu. Poslužite toplo!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice