Krem juha od cikle je izvanredan uvod u ručak, a može poslužiti i kao kompletan obrok tijekom radnog tjedna. Servirajte je s razmrvljenim feta sirom i tostiranim kruhom, toplu ili hladnu.
Možete pripremiti domaći pire od rajčice ili upotrijebiti kupovni, ovisno o tome koliko vam je vremena na raspolaganju. Dobar tek!

Krem juha od cikle
Sastojci:
500 g naribane cikle
500 g zrelih rajčica
1 režanj češnjaka
1 mali luk
2 žlice maslinovog ulja
500 ml goveđeg temeljca
sol, papar

Priprema:
Rajčice prepolovite, prelijte ih maslinovim uljem i pospite sitno nasjeckanim češnjakom pa ih pecite pola sata u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, sve dok ne omekšaju. Potom ih protisnite kroz sito kako bi maknuli kožicu. Ciklu operite, ogulite i naribajte. Na tavici zagrijte žlicu ulja pa dodajte nasjeckani luk. Pržite ga par minute, dok ne omekša, a potom ga zalijte temeljcem i dodajte ciklu. Začinite i pričekajte da proključa, smanjite vatru pa kuhajte 10-ak minuta, dok ne omekša.
Kad cikla omekša, maknite s vatre i dodajte pire od rajčica pa izradite štapnim mikserom. Isprobajte i po želji dodatno začinite. Poslužite odmah ili dobro rashlađeno, ovisno o prilici i preferencijama.