Hladna juha od rajčica idealno će vam sjesti tijekom vrućih ljetnih dana, kada je ujedno i sezona najukusnijih rajčica. Od ulaska u kuhinju do serviranja proći će 10 minuta, što je čini praktičnim odabirom za radni tjedan. Dobar tek!

Hladna juha od rajčice

Sastojci:

2 kriške integralnog kruha
1 žličica maslinovog ulja
1 žličica origana
2 češnjaka
pola šake svježeg bosiljka
200 g pečene paprike
800 g nasjeckane rajčice
1 žličica šećera
1 žličica jabučnog octa
pola žličice kajenskog papra

Postupak:

Kruh izrežite na kockice, poškropite maslinovim uljem i origanom ga ga popržite na tavi s uljem dok ne postane zlatno žute boje. Pustite da se ohladi.

U blender stavite 300 ml vode, češnjak, većinu bosiljka, pečenu papriku, rajčicu, šećer, kajenski papar i ocat pa blendajte dok ne postane kremasto. Servirajte odmah, s hrskavim kruhom i ostatkom bosiljka.