Hladna juha od rajčica idealno će vam sjesti tijekom vrućih ljetnih dana, kada je ujedno i sezona najukusnijih rajčica. Od ulaska u kuhinju do serviranja proći će 10 minuta, što je čini praktičnim odabirom za radni tjedan. Dobar tek!
Hladna juha od rajčice
Sastojci:
2 kriške integralnog kruha
1 žličica maslinovog ulja
1 žličica origana
2 češnjaka
pola šake svježeg bosiljka
200 g pečene paprike
800 g nasjeckane rajčice
1 žličica šećera
1 žličica jabučnog octa
pola žličice kajenskog papra
Postupak:
Kruh izrežite na kockice, poškropite maslinovim uljem i origanom ga ga popržite na tavi s uljem dok ne postane zlatno žute boje. Pustite da se ohladi.
U blender stavite 300 ml vode, češnjak, većinu bosiljka, pečenu papriku, rajčicu, šećer, kajenski papar i ocat pa blendajte dok ne postane kremasto. Servirajte odmah, s hrskavim kruhom i ostatkom bosiljka.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice