Chowder je popularna juha koja se priprema s mlijekom ili vrhnjem, poslužuje se uz prepečeni kruh, a najzanimljivije je što je jednako ukusan bez obzira kuha li se s plodovima mora ili povrćem. Posebno oduševljava sezonski chowder s kukuruzom, gusta juha bogata sitno sjeckanim povrćem. Odličan je obrok za kraj ljeta kao i za prve jesenje dane.
Chowder od kukuruza
Sastojci:
100 g korijena celera
1 manji luk
1 mrkva
2 žlice brašna
20 g maslaca
1 l mlijeka
temeljac od kokošje juhe
700 g svježeg ili smrznutog kukuruza šećerca
2 krumpira
250 ml vrhnja za kuhanje
1 žličica čilija u prahu po želji
sol i papar
Priprema:
Povrće operite i očistite. Nasjeckajte korijen celera, luk i krumpir na kockice, a mrkvu na tanke rezance. U posudi otopite maslac te dodajte celer, mrkvu i luk te pirjajte uz dodavanje temljca. Kada povrće omekša, dodajte dvije žlice brašna i dobro promiješajte. Dodajte mlijeko i malo temeljca te ostavite da prokuha. Zatim dodajte krumpir narezan na sitne kockice, zrna kukuruza, začinite solju i paprom. Kuhajte kratko te, ako je potrebno, začinite. Poslužite toplo uz prepečeni kruh ili domaće krekere.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice