Jeste li ikada pripremali juhu od kestena? Ako jeste, znate da se priprema lako, a da je rezultat obrok bogat okusom, ali i kremastom teksturom. Zato se odlučite otići u šumu i skupite ove neodoljive plodova koji su odličan izvor vitamina C i folata. Odvojite malo vremena te počnite pripremu ove juhe koja će, bez obzira na to kako je pripremili, postati omiljeni odabir vaše obitelji.
Mirisna juha od kestena
Sastojci:
400 g očišćenih kestena
1,6 l povrtnog temeljca
4 žlice maslinova ulja
malo naribanog muškatnog oraščića
2 poriluka
1 krumpir
3 stapke celera
svježi korijen peršina
sol, papar
1,5 dl vrhnja za kuhanje
Priprema:
Operite te nasjeckajte poriluk, stapke celera i korijen peršina. U međuvremenu ogulite kestene koje krupno narezane dodajte povrću koje ste popržili na malo maslinova ulja. Dodajte vodu i povrtni temeljac te kuhajte 30 minuta. Na polovici vremena kuhanja dodajte naribani krumpir te začinite solju i paprom. Kada je juha gotova, propasirajte je ili izmikasajte štapnim mikserom. Dodajte vrhnje za kuhanje, kratko prokuhajte i poslužite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice