Musaka je zasigurno jedno od najomiljenih brzih i zasitnih jela koja se često pripremaju za ručak tijekom radnog tjedna. U našim krajevima se tradicionalno priprema s krumpirom i mljevenim mesom, ali postoje razne povrtne verzije, primjerice s tikvicama ili patlidžana, kakva je inače tradicionalna grčka musaka

S YouTube kanala Appetizing.tv-Vegetables Recipes predlažemo vam recept za ukusnu musaku s cvjetačom i kobasicama koja će oduševiti i one koji nisu pretjerani ljubitelji cvjetače, a kobasice možete izostaviti, ovisno o željama. Sočna je zbog jogurta, a zapečeni sir daje joj posebnu hrskavost. Priprema nije komplicirana, a gotova je za oko pola sata. 

Sastojci:

500 g cvjetače
3 jaja
80 ml mlijeka
1 žličica praška za pecivo
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica mljevenog papra
1 žlica maslinovog ulja
150 g jogurta
50 g brašna
80 g cherry rajčica
150 g kobasice
100 g tvrdog sira

Priprema:

Cvjetaču narežite na cvjetiće, skuhajte, procijedite i stavite u tepsiju koju ste namazali maslacem. Umutite jaja u koja ste dodali sol, papar, mljevenu papriku, češnjak, prašak za pecivo, maslinovo ulje i brašno. Ulijte mlijeko i jogurt i promiješajte. Dodajte rajčice prerezane na pola i narezanu kobasicu. Prelijte preko cvjetače i pecite na 180°C oko 15 minuta. Stavite naribani sir i pecite još 5 minuta na 200°C.

Pripremu pogledajte u videu: