Arancini su hrskave okruglice zlatne boje i oblikom podsjećaju na naranče pa su tako i dobili ime. Postoje brojni recepti, ali osnova je riža i najčešće se pripremaju od ostataka riže skuhane za ručak. Kuglice se oblikuju od riže i pune se mljevenim mesom, komadićima tune, umakom od rajčica, graškom, ali i mozzarellom, gljivama, patlidžanima...

Boja i hrskavost postižu se tako da oblikovane i napunjene kuglice uvaljate u krušne mrvice i pržite u dubokom ulju. Poslužite ih kao samostalan obrok ili uz ukusne umake, za ručak, večeru ili užinu za goste.

Sastojci

  • 300 g kuhane riže
  • 100 g mozzarelle
  • 150 g krušnih mrvica
  • 2 jaja
  • 50 g naribanog parmezana
  • malo svježeg peršina
  • sol i papar
  • ulje za prženje

Recept za arancine od riže

13:20
Korak 1

Napravite smjesu

U kuhanu rižu dodajte jaje, krušne mrvice, naribani parmezan, svježi peršin i začine te miješajte dok smjesa ne bude ljepljiva. 

13:22
Korak 2

Oblikujte kuglice

Oblikujte kuglice promjera četiri centimetra. Prstom napravite rupu u sredini i kuglice napunite mozzarellom. Zatvorite rupu te napunjene kuglice panirajte u razmućenom jaju te krušnim mrvicama. 

13:23
Korak 3

Pržite

Zagrijte ulje i pržite kuglice dok ne dobiju lijepu boju i hrskavu koricu. Izvadite na papirnati ručnik te poslužite uz umak po izboru.