Ako vam ostane riže od ručka, pomiješajte je s jajima i pripremite kinesko jelo koje je popularno kao prilog jelima, ali je dovoljno ukusno i zasitno kao samostalno jelo, posebice ako dodate neko povrće poput graška. S portala Lepa&Srecna prenosimo recept.
Sastojci
- 120 riža dugog zrna
- 2 žlice ulja
- 2 jaja
- luk
- mladi luk
- grašak
- mljevena crvena paprika
- kiselo vrhnje
Recept za prženu rižu s jajima
Skuhajte rižu
Rižu skuhajte u vodi, dobro ocijedite i vruću raširite na pladanj da para što prije izađe.
Pržite
Zagrijte ulje pa popržite luk, zatim dodajte rižu i pržite je dvije do tri minute.
Dodajte jaja
Jaja razbijte u zdjelu, začinite suhim začinima i ulijte tavu, na sredinu, pa pustite da se malo prže. Dok su jaja još poširana pomiješajte s rižom i nastavite pržiti brzo miješajući. Ako volite da ostanu veći komadi jaja, možete ih ostaviti još malo da se prže bez miješanja i tek onda ih razbiti kuhačom.
Ukrasite
Ulijte rižu u zdjelice za posluživanje i pospite nasjeckanim mladim lukom za ukras. Možete je pomiješati s graškom ili preliti kiselim vrhnjem.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice