Ako vam ostane riže od ručka, pomiješajte je s jajima i pripremite kinesko jelo koje je popularno kao prilog jelima, ali je dovoljno ukusno i zasitno kao samostalno jelo, posebice ako dodate neko povrće poput graška. S portala Lepa&Srecna prenosimo recept.

Sastojci

  • 120 riža dugog zrna
  • 2 žlice ulja
  • 2 jaja
  • luk
  • mladi luk
  • grašak
  • mljevena crvena paprika
  • kiselo vrhnje

Recept za prženu rižu s jajima

15:27
Korak 1

Skuhajte rižu

Rižu skuhajte u vodi, dobro ocijedite i vruću raširite na pladanj da para što prije izađe.

15:32
Korak 2

Pržite

Zagrijte ulje pa popržite luk, zatim dodajte rižu i pržite je dvije do tri minute.

15:32
Korak 3

Dodajte jaja

Jaja razbijte u zdjelu, začinite suhim začinima i ulijte tavu, na sredinu, pa pustite da se malo prže. Dok su jaja još poširana pomiješajte s rižom i nastavite pržiti brzo miješajući. Ako volite da ostanu veći komadi jaja, možete ih ostaviti još malo da se prže bez miješanja i tek onda ih razbiti kuhačom.

15:32
Korak 4

Ukrasite

Ulijte rižu u zdjelice za posluživanje i pospite nasjeckanim mladim lukom za ukras. Možete je pomiješati s graškom ili preliti kiselim vrhnjem.